Nemci gólom v poslednej minúte pomohli sebe, ale aj Slovákom

16.05.2016 Celý región

Petrohrad 16. mája (TASR) - Nemecký hokejista Korbinian Holzer gólom do siete USA 33 sekúnd pred koncom nedeľného zápasu B-skupiny výrazne priblížil svoju reprezentáciu ku štvrťfinále majstrovstiev sveta v Rusku.

Obranca Anaheimu v tomto kritickom čase svojím premiérovým bodom na turnaji rozhodol o triumfe 3:2. Nemci majú na dosah prvú účasť medzi elitnou osmičkou od roku 2011. Radosť im môžu prekaziť Francúzi, musia však zvíťaziť nad Kanaďanmi aj Bielorusmi.

"Sebavedomie nám nechýba, veď predvádzame dobrý hokej," uviedol na stránke Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) útočník Felix Schütz. Zverencom Marca Sturma sa po úvodných dvoch prehrách darí, zdolali Slovákov, Bielorusov i Američanov. Tí nevyužili možnosť upevniť si priečku zaručujúcu štvrťfinálovú miestenku, o ktorú sa ich v utorok o 11.15 h pokúsia pripraviť Slováci. Potrebujú na to uspieť v riadnom hracom čase, keďže za výberom USA momentálne zaostávajú o tri body.

"Musíme drieť. Stále sme v hre, zostalo nám jedno stretnutie, v ktorom sa o všetkom rozhodne. Preto sú tieto podujatia zaujímavé, zakaždým máte šancu napraviť predchádzajúce zaváhanie. Naša príležitosť príde proti Slovensku," vyhlásil pre web IIHF americký krídelník Patrick Maroon, na klubovej úrovni spoluhráč Andreja Sekeru v Edmontone.
 

Vyberte región